Katse kohti ensi kautta

Kuva: Juha Saastamoinen / Onevision.fi

Vaarojen maratonin jälkeen ehdin elää noin 72 tuntia tyhjiössä, vailla tulevaisuutta ja päämäärää. Sitten NUTS Karhunkierroksen tarkkaan laskelmoidulla hetkellä auennut ilmoittautuminen palautti suunnan elämälleni.

Jo heti tämänvuotisen Rukan retken jälkeen oli selvää, että haluan Karhukierrokselle uudestaan. Kaikki muu ensi kaudeksi olikin sitten auki. Ennen kaikkea pohdin, olisinko ensi vuonna valmis yrittämään ensimmäistä ultramatkaani. Lupasin itselleni, että jos Vaarojen maraton menee hyvin, ilmoittaudun Karhunkierroksen 55 kilometrin matkalle. Erästä Putous-hahmoa mukaillakseni: Se meni ihan hyvin. Tai no, se meni.

Tiesin kuitenkin, etten olisi tyytyväinen huviretkeilemään sprinttimatkaa kolmatta kertaa. Facebookissa ääneen asiaa pohdittuani sain paljon kommentteja, että Rukan 55 km ei ole paljon Kolin maratonia pahempi. Niinpä lopulta klikkailin nimeni ensimmäistä kertaa maratonia pidemmän juoksutapahtuman osallistujalistalle.

Olin tänä vuonna Nuuskio Classicissa toimitsijana, joten pääsen ensi vuonna juoksemaan alehinnalla. Tapahtumasta jäi viimeksi niin positiivinen fiilis, että se löytyy mitä varmimmin ensi vuoden kisakalenteristani. Lisäksi kierrän varmasti tuttuun tapaan lyhyemmän matkan lähitapahtumia kesän mittaan.

Kuva: Juha Saastamoinen / Onevision.fi

Vaikka sydämeni on menetetty polkujuoksulle, ajatus osallistumisesta johonkin isoon kaupunkijuoksuun kutkuttaa. Puolimaraton voisi olla sopiva matka – mutta missä tapahtumassa? Vinkkejä hyvin järjestetyistä katupuolimaratoneista saa antaa!

Koska tämä kesä meni varsin laiskasti treenatessa, sovin etävalmennuksesta Karhunkierrosta varten Runner’s High’n kanssa. Harjoittelun saman firman ohjelmalla viime vuonna ensimmäiselle maratonilleni, ja olin palveluun erittäin tyytyväinen. Tästä varmasti lisää juttua talven mittaan.

Kuva: Sointu Turunen

Kuvat juoksutapahtumista, joihin menisin uudestaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s