Joulujuoksu 2018 10km

Miten laitetaan etanasarjan polkumaratoonari epämukavuusalueelle? Käsketään juosta kymppi asfaltilla kovaa.

Joulujuoksu on vuosittainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kerätään varoja Pelastakaa lapset ry:lle. Olen yleensä tehnyt joulun alla lahjoituksen johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen, joten mikä sen osuvampaa, kuin mahdollisuus siinä sivussa päästä itse juoksemaan. Kaiken lisäksi Runner’s High’n valmentaja, jolta ostin treeniohjelman ensi kevään NUTS Karhunkierrosta varten, suositteli Joulujuoksua kuntotestinä valmennuksen alkuun. Ei muuta kuin nimi listalle siis.

Olen vähän kujalla siitä, miten tällaisessa lyhyen matkan katujuoksutapahtumassa pitäisi toimia. Finlandia-talolla tuttuja lenkkikavereita, bändi ja joulupukki. Saako aikuisetkin mennä kasvomaalaukseen? Suunnittelen etukäteen jotain alkuverryttelyä, mutta ulkona on kylmä tuuli, vessajonossa menee aikaa ja yhtäkkiä kello onkin jo melkein starttiaika.

Kuvassa minä Finlandia-talon aulassa.
Reippaana lähdössä matkaan. Vaarojen pipo on vain hämäystä, jotta muut luulisivat minua kovaksikin juoksijaksi.

Vihreätupsuisten pipojen lauma pomppii lähtöportista Töölönlahden rantaa kiertävälle pyörätielle. Mä nyt roikun teidän peesissä ainakin vähän matkaa. Laskeva aurinko kultaa vastarannan pitsihuvilat, mutta niitä ei ehdi katselemaan, kun pitää yrittää olla törmäämättä muihin.

Ensimmäiset puolitoista kierrosta taitamme yhtä matkaa Meri-Tuulin kanssa. Huomaan juoksevani vähän kovempaa kuin olin kuvitellut, mikä ei tunnut yhtään niin pahalta kuin olin kuvitellut. Onko noloa juosta kympin kisassa niin, että pystyy puhumaan?

Miesten kympin voittaja menee ohi vähän ennen kuin pääsemme toiselle kierrokselle. Huoltopisteen keltaisessa urheilujuomassa on jäähileitä.

Ennen toisen kierroksen juomapistettä Meri-Tuuli valittaa liian korkeaa sykettä ja jättäytyy vauhdista. Suoran päässä näkyy pari muuta tuttua. Päätän ottaa heidät kiinni ja lahden toisella puolella saankin. Mun syke on varmaan miljoona. Yksi haluaa sanoa käsipäivää kesken juoksun.

Viimeisen mäen jälkeen ryhmä aloittaa loppukirin. Tulkaa nyt, tulkaa!

Tulitaitelijat tervehtivät maalisuoran alussa. Maalissa tuntuu hetken aikaa pahalta, mutta vain hetken. Onnea, hyvin vedetty! Mennäänkö sisälle ennen kun tulee kylmä?

Kuvassa juoksijat ryhmittyvät lähtöön ja kaikilla on vihreätupsuinen pipo.
Taas sai uuden hienon pipon! Matkalla ei sitten kuvia ehtinyt ottaakaan.

Minä, jolle vauhtikestävyys on kirosana, ja joka itken aina yhteislenkeillä muita hidastamaan, juoksin ensimmäisen virallisen kymppini ajassa 1:05:51 ja vieläpä reilusti negatiivisella splitillä. Saanko nyt olla vähän ylpeä itsestäni?

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulujuoksu 2018 10km

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s